1. Home »
  2. Inspiraties »
  3. Zwart in de tuin

Zwart in de tuin

We zien het steeds vaker zwart in de tuin. Waar voorheen bakstenen en groene hagen nog de overhand hadden, is er nu plaats gemaakt voor een moderne zwarte wand met mooie groene planten. Zwart is elegant, het geeft een luxe uitstraling en een mooi effect. In tegenstelling tot wat je zou denken, geeft zwart juist veel warmte en gezelligheid. Zwart is het helemaal!

Een zwarte schutting

Je kunt zwart eenvoudig in je tuin aanbrengen door je schutting zwart te verven. Een zwarte schutting oogt heel stijlvol en laat je planten/bomen ook heel mooi uitkomen. Mocht je een nieuwe schutting plaatsen, dan kun je het beste kiezen voor potdekselplanken, ook wel Zweeds Rabat genoemd. Deze worden vaak gebruikt voor een dichte zwarte schutting, omdat de planken schuin aflopen. Voor een mooi mat zwart effect kun je het hout schilderen met Koopmans Monumentenbeits. Wil je liever een meer glanzende zwarte kleur? Kies dan voor de Koopmans Perkoleum Zijdeglans of Koopmans Perkoleum Hoogglans.

Een zwarte stenen muur

Heb je een stenen muur in de tuin die saai oogt? Geef deze dan een zwarte of donkergrijze kleur. Daar creëer je eenvoudig een moderne tuin mee. Door objecten met een contrasterende kleur zoals planten met witte bloemen, meubels of accessoires er tegen aan te zetten, ontstaat er een gezellig sfeer. De Koopmans Acrylmat Super of de Acrylmat Super Satin zijn zeer geschikt voor het schilderen van een stenen muur.


Tuinmeubels zwart verven

Een minder definitieve manier om zwart in je tuin aan te brengen is door zwarte tuinmeubels te plaatsen. En wist je dat je deze niet per se nieuw hoeft te kopen? Als je nog mooie tuinmeubels hebt staan zoals een stoel, bankje of hele tuinset, kan je die namelijk gewoon zwart schilderen. Zowel voor houten meubels als metalen of aluminium meubels is er geschikte verf beschikbaar. Voor hout kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de matte Koopmans Monumentenbeits of kies voor een meer glanzende afwerking met Koopmans Perkoleum Zijdeglans of Hoogglans zwart. Maak voor metalen of aluminium tuinmeubels altijd eerst gebruik van een roestwerende hechtprimer zoals de Koopmans Multiprimer. Daarna kun je ook hiervoor gebruik maken van de Koopmans Monumentenbeits, Koopmans Perkoleum Zijdeglans of Hoogglans.

Deel dit bericht.