1. Home »
  2. Inspiraties »
  3. DIY Speelhuis voor kinderen

DIY Speelhuis voor kinderen

Super zoet, een speelhuisje voor de kinderen. Geen standaard plastic speelhuisje, maar een houten speelhuisje! Welk kind zou daar nou niet gelukkig van worden? Je kunt een stoer jongens huisje maken, een schattig meiden huisje of zelfs een winkeltje. Hier kunnen kinderen hun creativiteit en fantasieën uitstekend in kwijt! Je kunt er namelijk van alles in doen, spelletjes spelen, high-tea organiseren voor vriendinnetjes, je eigen winkeltje beginnen en er zijn nog zoveel meer mogelijkheden.

Voordelen van een buiten speelhuisje

Wij als Koopmans vinden de komende generatie ontzettend belangrijk. Met zo’n leuk huisje gaat je kind sneller buitenspelen en dat is niet alleen goed voor de frisse lucht, maar hier worden kinderen ook sterker en socialer van. De kinderen zijn meer in beweging en voor kinderen die naar de basisschool gaan verhoogt het zelfs de leerprestaties. Buitenspelen helpt ook bij de creativiteit van kinderen. Ze bedenken oplossingen, regels en gebruiken hun fantasie volop. Een speelhuisje helpt hier natuurlijk enorm bij!

Uitbreiden speelhuisje

Een speelhuisje alleen is al erg leuk en schattig, maar je kunt ze nog luxer maken. Wat dacht je van een carport voor een elektrische auto of andere kindervoertuigen? Ook kun je een leuk dek maken waar het huisje op kan staan of een hele veranda eraan vast maken. Je kunt er ook voor kiezen om het speelhuisje op poten te plaatsen en er een leuke glijbaan of schommel aan vast te knutselen. Voor veel meer inspiratie kun je kijken op onze Pinterest pagina.

Speelhuis schilderen

Voor het speelhuisje kun je steigerhout gebruiken en douglas geschaafde palen. Dit hout kun je goed schilderen met de Perkoleum Hoogglans of Zijdeglans. Deze verf is verkrijgbaar in zowel dekkende als transparante kleuren en kan op vrijwel alle houtsoorten toegepast worden. Wil je de hout kleur behouden? Dan kun je ook kiezen voor een blanke kleur met UV bescherming. De Perkoleum is ook nog eens vochtregulerend, waterafstotend en blijft zijn glans lang behouden. Zo staat het huisje er voor een lange tijd mooi bij zonder dat er veel onderhoud voor nodig is! Daarbij is het een milieubewuste keus, omdat het gemaakt is op basis van natuurlijke lijnolie en dus minder milieubelastend is.

Bij nieuw hout is het aan te raden om het hout eerst te gronden met Impregneerolie UV. Dit is een zeer sterk impregnerende blanke primer, waarmee je vocht en andere houtschade voorkomt.

Speelhuis maken

Kan je niet wachten om een speelhuisje voor de kinderen de knutselen? Bekijk hier de instructies voor het kinderspeelhuisje van de afbeeldingen hierboven.

Uiteraard staat het internet ook vol met andere instructies! Heb je een leuk speelhuisje, speeltoestel of iets anders gemaakt met onze producten? Wij ontvangen graag foto’s! Je mag dit altijd mailen naar marketing@koopmansverf.nl sturen naar onze Facebook of Instagram.

Bron: Jenwoodhouse & ironandtwine

Deel dit bericht.