1. Home »
  2. Klushulp »
  3. Reinigen van muren die behandeld zijn met reinigbare muurverf

23/11/2022

Reinigen van muren die behandeld zijn met reinigbare muurverf

In een huis wordt geleefd en op sommige plekken in het huis zullen eerder vlekken op muren ontstaan dan op andere plaatsen. De meest voor de hand liggende plek is in de keuken. Maar denk ook aan muren bij deuren, kapstok, trapopgangen, kinderkamers en speelplekken in huis.
Het aanbrengen van een reinigbare muurverf zorgt ervoor dat je deze muren goed kunt reinigen en langer plezier hebt van je geschilderde muren. Maar hoe doe je dat dan? Hieronder enkele tips: 

Hoe te reinigen?

 

Reinig vlekken direct

Als er vlekken zijn op de muurverf reinig deze dan direct. Hiermee voorkom je dat vuil verder in de verflaag dringt.

Gebruik katoenen poetsdoeken

Gebruik bij voorkeur katoenen poetsdoeken met een beetje water. Microvezel doekjes en andere schuur materialen kunnen de verflaag beschadigen en (poets)vlekken achterlaten.

Wrijf voorzichtig
Door stevig te wrijven met hoge druk kunnen er glansvlekken ontstaan op je muur. Zeker bij reinigbare muurverven van mindere kwaliteit zie je snel glansvlekken ontstaan bij stevig wrijven ook kun je de verflaag dan beschadigen.

Gebruik een reinigingsmiddel bij droge vlekken
Stift en potlood vlekken zijn moeilijker te reinigen, gebruik hiervoor een reinigingsmiddel bijvoorbeeld onze P.K. Cleaner Flacon (verdund en gereed voor gebruik).

Bijwerken van vlekken
Indien vlekken niet verwijderd kunnen worden zou je de muur plaatselijk kunnen bijwerken met muurverf. Bijwerken doe je door (dezelfde) muurverf licht te verdunnen (10%) en hiermee de verf bij te werken. Let op dit zal niet bij alle reinigbare muurverven het gewenste effect hebben en biedt geen garantie dat je het bijwerken niet ziet.

Schrobvastheid?

Wellicht heb je de term schrobvast wel eens voorbij horen komen. Muurverven worden ingedeeld in schrobklasses waarbij klasse 1 het meest schrobvast is. En hoewel de term anders doet vermoeden heeft schrobvastheid niets te maken met de reinigbaarheid van de verf. De schobvastheid is een norm waarbij de slijtage van de verflaag wordt getest. Uiteraard zijn schobklasse 1 muurverven van de hoogste kwaliteit.

Koopmans Reinigbare Muurverf

Koopmans reinigbare muurverf is een professionele kwaliteit muurverf met een schrobklasse 1. Hij heeft uitstekende reinigbare eigenschappen vanwege zijn gesloten oppervlak. Bijkomend voordeel is dat de muurverf niet ‘opglanst’ bij reinigen (na uitdroging van de muurverf van 1 maand) en zeer goed bij te werken is. Ook is de muurverf zeer prettig aan te brengen.

Cotecreate, een kunstenares uit Leeuwarden, werkt graag met onze verven en dan met name de Acrylmat Super.

Positieve woorden van Cotecreate over de Koopmans Acrylmat Super.

De Acrylmat Super is in duizenden kleuren te mengen. Hier is gekozen voor een groene kleur.

De Acrylmat Super is in duizenden kleuren te mengen. Hier is gekozen voor een blauwe tint.

Hier is gekozen voor de Acrylmat Super mat in een grijze tint

Door het plafond met een matte muurverf te schilderen, ontstaat er een prachtig contrast met de balken.

Jorna Spapens, stylist van de Grote Tuinverbouwing, gebruikt de Acrylmat Super ook voor decoratieve doeleinden, zoals op deze tafel.

Jorna Spapens, voormalige styliste bij Rob’s Grote Tuinverbouwing, gebruikt de Acrylmat Super ook voor decoratieve doeleinden, zoals op deze tafel.

Deel dit bericht.