1. Home »
  2. Inspiraties »
  3. Kleur kiezen voor je interieur

Kleur kiezen voor je interieur

Kleuren kiezen voor je interieur is niet altijd een eenvoudige klus. Sommigen weten precies wat ze willen, maar sommigen ook totaal niet. Kies je voor warme en gezellige tinten of voor hele levendige en uitgesproken kleuren? Kleur is erg sfeerbepalend, dus het is belangrijk om hier goed over na te denken. Wat past bij de woning, welke kleuren passen bij elkaar, maar het aller belangrijkste, welke kleuren passen bij jou?

Bedenk goed welke sfeer je in welke ruimte wilt. Een handige tool hierbij is het maken van een moodboard. Uit een verzameling van plaatjes van het internet en uit tijdschriften ontstaat vaak al een bepaalde sfeer.

Kleine ruimtes kun je vaak het beste schilderen in pastelkleuren of andere lichte kleuren. Met schilderijen, foto’s of andere decoratie kun je er vervolgens sfeer in krijgen. Bij grote ruimtes doen juist heldere kleuren het heel goed. Hierdoor wordt het namelijk niet saai en geef je de ruimte een goede invulling.

Ben je niet zeker van je kleurcombinatie of vind je verschillende kleuren mooi? Probeer dan eens om een afbeelding te kiezen waarvan de kleuren je aanspreken en haal hier verschillende tinten uit. Zo ontstaat er een mooi kleurenpalet. Als je echt moeite hebt met het kiezen van een kleur, dan kun je het beste kiezen voor een neutrale kleur. Hierna kun je de sfeer bepalen door middel van accessoires zoals, kussens, kleden, meubels, lampen, decoraties, etc.

Deel dit bericht.