1. Home »
  2. Inspiraties »
  3. Rood in het interieur

Rood in het interieur

Op zoek naar een gewaagde trendy kleur? Kies dan voor rood in je interieur. Volgens het Pantone Color Institute wordt dit namelijk één van de trendkleuren van 2019. En waarom ook niet?

Rood is de kleur van de liefde, passie en hartstocht. In het interieur zorgt deze kleur voor een warme sfeer. Rood maakt emoties los en als je weinig energie hebt, kan deze kleur er juist voor zorgen dat die energie weer terugkomt.

Gebruik je de kleur rood? Dan heb je absoluut lef. Denk er wel goed overna waar je rood toepast. Gebruik het vooral in ruimtes waarin je meer actie wilt creëren, want rood zorgt voor veel prikkels. Omdat rood ook de eetlust stimuleert, is hij bijvoorbeeld perfect voor de eetkamer of de keuken. In de slaapkamer zorgt rood voor meer passie, maar houd er wel rekening mee dat deze onrustige kleur ook zorgt voor een minder goede nachtrust.

Vind je rood toch te gewaagd voor een hele muur? Dan kun je er uiteraard voor kiezen om hem als chique accentkleur te gebruiken. Denk hierbij aan rode accessoires, kleden, kussens of een mooie fluwelen poef of bank.

De rode kleur valt heel goed te combineren met zwart, grijs en groen. Ook gouden accenten of accessoires werken uitstekend met rood.

Bekijk onze kleurenwijzer eens voor verschillende kleuren rood.

Deel dit bericht.