1. Home »
  2. Inspiraties »
  3. Hout in je interieur

Hout in je interieur

In bijna ieder interieur is tegenwoordig wel iets van hout terug te vinden. Keukens, tafels, stoelen, spiegels, noem het maar op. Er zijn uiteraard verschillende soorten hout, eikenhout, steigerhout, teakhout, etc. Het leuke aan dit materiaal is, is dat het in vrijwel elk interieur past. Of je nou van modern of industrieel houdt, er is voor elke interieurstijl wel bijpassend hout te vinden. En welk hout je ook gebruikt, het zorgt altijd voor een warme sfeer in huis.

Combineer gerust meerdere houtsoorten en materialen. Dit zorgt juist voor gezelligheid. Kies twee á drie soorten hout en zorg ervoor dat de tinten bij elkaar passen, op deze manier zal je interieur niet chaotisch overkomen.

Een veel voorkomende combinatie met hout is wit. Als je daarbij een lichte vloer gebruikt, ontstaat er een Scandinavische stijl. Robuuste teak houten meubels past zowel in een landelijk interieur, als in een modern of vintage interieur. Hou je meer van industrieel? Combineer hout dan met metaal! Ook zwart combineert heel goed met hout. Verf bijvoorbeeld een muur in onze schoolbordenverf, dit past goed bij hout en hier kun je elke keer weer een ander ontwerp om maken. Andere materialen die heel goed werken met hout zijn bamboe, touw, kurk en glas.

Deel dit bericht.